Біопосуд з конопель: у Житомирі розробили унікальну новинку
Джерело:
УкрінформУкраїнські винахідники створили посуд та пергаментний папір, які можна вживати. Інноваційну новинку створили з конопель.
Як розповів біодизайнер Олег Земнухов, у бактеріальну целюлозу вживляють волокна і листочки коноплі. Згодом утворюється плівка, з якої він виготовляє посуд, який альтернативою для пластику, та папір, яким можна замінити пергаментний для випікання.
Цікаво Bosch + BASF: починає роботу спільне підприємство зі smart-землеробства
Такий посуд можна помити та використати повторно, також його можна навіть їсти.
Тепер біодизайнер намагається зробити з коноплі будівельний матеріал.
Кострицю, тобто відходи після обробки стебла коноплі, можна використовувати як сировину для будівельного матеріалу – коноплебетону. Коли будується каркас, його затрамбовують вапном із кострицею. Через три дні знімають обшивку – і стіна готова. Планую побудувати таким чином свою майстерню, – додав він.
Український цукор вражає ціною. Детальніше про це читайте у матеріалі Агро 24 "Український цукор – найдорожчий у світі: у чому причина".