Високий рівень імпорту цукру буде підтверджений збільшенням рівня споживання цукру в Китаї. У 2030 році воно має сягнути позначки у 16,5 мільйонів тонн.
Цікаво Експорт кукурудзи: хто ключовий покупець українського продукту
Внутрішнє виробництво цукру в Китаї також збільшиться до 11,35 мільйонів тонн впродовж наступних 10 років.
Рівень самозабезпеченості цукром Китаю зазвичай становить від 70 до 80%. В 2020 році в Китаї виробництво цукру залишалося стабільним, але оскільки імпортний тариф був скасований на початку минулого року, імпортований цукор починає завойовувати більшу частку китайського ринку. У травні 2020 року Китай скасував додаткове мито на імпорт цукру, зменшивши мито на цукор із 95 до 50%.