Морква залишається в землі: чому фермери не збирають врожай

15 грудня 2020, 13:08
Читать новость на русском

Через низьку ціну на моркву фермери зневірилися у заробітку та залишають овоч у землі.

Ціна на моркву найдешевша за останні три роки. Господарствам невигідно реалізовувати цю продукцію, тому вони просто не збирають врожай. Про це повідомляє Shuvar.info.

Цікаво Визначено найбільш урожайний гібрид томату для Західного Лісостепу

Ціни дійсно низькі і дуже різні. У великій пропозицій на ринку більше 60% – сировина по 2,5-3 грн/кг, і це при тому, що за якісну моркву гуртові покупці готові платити 4,5-5,0 грн/кг. Ціни на миту моркву ще вище, але на ринку її взагалі важко знайти, – розповіла керівник департаменту "Аналітика" ОРСП "Шувар" Тетяна Гетьман.

Зазначимо, що станом на 12 грудня 2019 року на найбільшому гуртовому ринку в Західній Україні "Шувар" морква коштувала по 3,0-4,5 грн/кг, у вересні продукція коштувала 6,2-5,5 грн/кг.

У порівнянні із 2018 роком морква подешевшала аж утричі. За останні 5 років Україна продавала моркву дешевше лише в грудні 2016 року. Тоді вона коштувала 1,8-2,2 грн/кг.