Компанії Modern Seafood та Cascadia Seaweed з Канади заявили про початок співпраці у створенні штучного м'яса. Вони хочуть створити та запатентувати рецепт створення м'яса на основі цукрової ламінарії.

Цікаво 200 років соняшника в Україні: від посівів на 5 тисяч гектарів – до світового лідерства

Дослідники вже почали роботу та розробили перші страви. Їхня перевага – водорості не потребують для вирощування прісної води, добрив чи пестицидів, тому їхня продукція матиме позитивний вплив на клімат.

"Пляжний бургер", "Крабовий пиріг", "Рибний пиріг" та "Тістечка з ковбасками чорізо" на основі цукрової ламінарії вийдуть на ринок вже найближчим часом.

Повідомляється, що ці продукти не містять сої, глютену, горіхів та ГМО.