На смак сирний продукт може нічим не відрізнятися від сиру. Але для нашого організму він не несе жодної користі.
Цікаво BASF виводить на ринок перший гібрид соняшника традиційної системи вирощування
Оскільки у сирному продукті використовуються тваринні жири, його часте вживання матиме негативні наслідки. Зокрема, це погіршення обміну речовин, погіршення роботи печінки тощо.
Оскільки молоко нині дороге, а сир повністю зроблений з молока, перший фактор – ціна продукту. Хоча експерти зазначають, що собівартість сиру не співрозмірна з його ціною для споживача.
Окрім того, сирний продукт має надмірний запах. Натуральний сир лише злегка пахне молоком.
Також слід звертати увагу на вигляд: сирний продукт в’язкий і ламкий, а натуральний – твердий та пружний.