Свинина подорожчала
Минулого місяця динаміка цін закупівлі свинини та кінцевої її реалізації не була такою синхронною, як би цього хотілося.
Читайте також Кому можна не платити земельний податок
Якщо живець у травні був на 4,9% дешевший, ніж у квітні, то охолоджені свинячі напівфабрикати, навпаки, подорожчали на 2,5%. При цьому, найпомітніше підвищилися ціни на популярні у сезон пікніків свинячі ошийок та стегно — плюс 5,8% та 5,3% до середньої ціни у попередньому місяці. Проте інші частини також додали у ціні: корейка, вирізка та грудинка подорожчали на 2–2,6%,
– написали в Асоціації свинарів.
Цінова динаміка на ринку свинини у травні продемонструвала, що залежність роздрібних цін від внутрішніх котирувань на живець свиней забійних кондицій не безпосередня. Так сталося, бо споживчі ціни залежать від низки інших чинників на кожному з етапів виробничо-збутового ланцюга.
Втім, активність покупців впливає на ціну свиногосподарств, що й спостерігали на тлі послаблення торгівлі після великодніх свят,
– додали в Асоціації.
У травні ціни на курятину дещо знизилися, на відміну від цін на свинину. Середня ціна на охолоджені курячі напівфабрикати впала на 0,7%, або майже на 1 гривню за кілограм, порівняно з квітнем. Аналітики АСУ зазначають, що хоча середні ціни коливалися, загальний тренд наприкінці весни був більш стабільним і позитивно вплинув на споживання свинини.