Біопластик з помідорів: вчені створили неймовірний матеріал, який не буде шкодити довкіллю

7 грудня 2021, 12:27
Читать новость на русском

Джерело:

themayor

Вже впродовж багатьох років науковці шукають альтернативні шляхи створення пластику. Це має допомогти людству турбуватися про стан екології.

Унікальний біопластик

Іспанські вчені презентували дивовижне відкриття. Дослідникам з  Інституту субтропічного та середземноморського садівництва в Малазі вдалося зробити біопластик зі шкірки томатів. 

Цікаво Під 0,01%: в Україні вперше стартує вексельна програма для аграріїв на купівлю продукції BASF

Новий біопластик розкладається у морській воді лише за місяць. Для порівняння, звичайному пластику для цього треба як мінімум 450 років. 

Вчені використовують шкірку помідорів промислового виробництва, з яких роблять кетчуп та сальсу. Таким чином новий матеріал вирішує не лише проблему екології, а й поводження з промисловими харчовими відходами. 

Налагоджувати масове виробництво "помідорного" пластику наразі рано. Науковці хочуть зробити технології простішою та дешевшою, щоб його могло дозволити собі будь-яке підприємство у світі.