У 2020 році ми провели випробування нічного збору з 90 працівниками і були дуже задоволені результатами, – розповіла представниця Jealous Fruits Джулія Маклахлен у коментарі FreshPlaza. – Ми спостерігали значне покращення якості упакованої черешні, кращий моральний стан збирачів і збільшення їхньої зарплати.
Зверніть увагу! Претендент на рекорд: в Мелітополі виростили гігантську черешню
Збір черешні в найхолодніші години дня позитивно впливає на якість плодів, бо ягоди з температурою 15 – 18 градусів набагато менше пошкоджуються та довше зберігаються.
Збирачі також дуже задоволені роботою в прохолоду та у захваті від тривалої зміни, що дає можливість більше заробляти. Зміна триває з півночі до 9 ранку, в разі потреби її можна продовжити на годину.
Нічний збір черешні / Фото FreshPlaza
У компанії Jealous Fruits відзначають, що оскільки збір врожаю займає лише 7 тижнів, дуже важливо, щоб черешню зривали в оптимальній стиглості, а працівники змогли отримати максимальний заробіток.
Як відбувається збір черешні?
Збирачі оснащені двома ліхтарями для того, щоб добре бачити плоди, драбини та гілки. Більше того, виявляється, вони краще бачать плоди вночі у світлі ліхтаря, ніж вдень, коли світить сонце. Також працівники носять світловідбивні смуги, щоб не потрапити під трактори чи причепи, які, в свою чергу, добре освітлені.