Дослідження щодо розподілу і регуляції кількості цукру в рослинах проводила група науковців Університету Ньюкастла в Австралії, яку очолював професор Юн-Лін Руан.
Зверніть увагу! Унікальні сорти фітнес-картоплі вивели в Німеччині
Під час дослідження були виявлені фактори, що визначають кількість цукру, яка зберігається в рослинної клітини, – заявив Руан. – Ці дані дозволяють не лише впливати на ріст фруктів, а й регулювати рівень цукру в них за допомогою генних технологій.
Розробка австралійських вчених дозволить аграріям збільшувати або зменшувати концентрацію цукру у фруктах, підвищувати їх якість і врожайність. При цьому фрукти зі зниженим вмістом цукру будуть не менш солодкими, ніж традиційні нині плоди. Таке регулювання вмісту цукру стане відмінним рішенням для діабетиків, які обмежені у споживанні багатьох фруктів.
Винахід науковців уже найближчим часом пройде практичну перевірку в дослідницьких садах. Але про початок його комерційного використання мова поки не йде.
Ринок органіки
Від початку пандемії коронавірусу жителі Західної Європи почали споживати більше органічної продукції. Детальніше читайте про це у матеріалі Агро24 "Ринок органіки почав швидко зростати через пандемію COVID-19".
В Євросоюзі також підрахували загальний розмір посівних площ, відведених під органічні сільськогосподарські культури. Які показники? Читайте про це у статті "Органічне землеробство: хто лідери в ЄС і яка ситуація в Україні".