Інжир на Закарпатті нарешті почав достигати

24 липня 2021, 16:00
Читать новость на русском

Зазвичай сезон закарпатського інжиру розпочинається наприкінці червня. Втім, цього року погодні умові відклали достигання багатьох культур.

Цього року достигання інжиру на Закарпатті дещо затягнулося. В минулі роки сезон розпочинався наприкінці червня, а цього року плоди почали достигати лише зараз. 

Цікаво У Дніпро запустили понад 1 мільйон червонокнижних риб

Причиною тритижневої затримки достигання інжиру експерти називають запізнілу та прохолодну весну. Окрім того, цього року абсолютно всі сільськогосподарські культури відстають у фазовому розвитку.

За даними спостережень авіаметеорологічної станції Ужгород, сума ефективних температур з початку вегетаційного періоду в м. Ужгород станом на другу декаду липня склала 1308⁰, що значно нижче середніх багаторічних показників (для порівняння, у 2018 році ця сума складала 1539⁰), – йдеться в повідомленні метеорологів.

 

Любителям кави варто приготуватися до подорожчання улюбленого напою. Більше про це читайте у матеріалі Агро 24 "Ціна кави досягла максимальної позначки за 5 років: що буде далі".