Інжир на Закарпатті нарешті почав достигати
Зазвичай сезон закарпатського інжиру розпочинається наприкінці червня. Втім, цього року погодні умові відклали достигання багатьох культур.
Цього року достигання інжиру на Закарпатті дещо затягнулося. В минулі роки сезон розпочинався наприкінці червня, а цього року плоди почали достигати лише зараз.
Цікаво У Дніпро запустили понад 1 мільйон червонокнижних риб
Причиною тритижневої затримки достигання інжиру експерти називають запізнілу та прохолодну весну. Окрім того, цього року абсолютно всі сільськогосподарські культури відстають у фазовому розвитку.
За даними спостережень авіаметеорологічної станції Ужгород, сума ефективних температур з початку вегетаційного періоду в м. Ужгород станом на другу декаду липня склала 1308⁰, що значно нижче середніх багаторічних показників (для порівняння, у 2018 році ця сума складала 1539⁰), – йдеться в повідомленні метеорологів.
Любителям кави варто приготуватися до подорожчання улюбленого напою. Більше про це читайте у матеріалі Агро 24 "Ціна кави досягла максимальної позначки за 5 років: що буде далі".