Фермер Олег Поліщук вирощує огірки в трьох теплицях на Рівненщині. Кожна з теплиць має площу в 5 соток.
Цікаво BASF виводить на ринок перший гібрид соняшника традиційної системи вирощування
За його словами, продукцію краще збирати зранку та охолоджувати в льосі. Це дозволить запобігти "в'ялості" огірка.
Огірки зриваємо вранці, бо увечері плоди трохи прив’ялі. Коли на вулиці 20 °С тепла, то в теплиці – 40 °С . Хоча й відкриваєш фрамуги, але все одно сонце пече. А ми намагаємося продавати свіжу продукцію з хорошим товарним виглядом. Огірки зриваємо, кладемо в ящики і ставимо у звичайний льох, аби вони охололи,
– розповів фермер.
На ринок він везе продукцію о 14-й годині, та продає до вечора. В такому режимі фермер працює з березня до другої декади жовтня.