М'ясо з водоростей: у Канаді працюють над інноваційним продуктом
Джерело:
NewfoodСтворення альтернативного м'яса набирає популярності серед виробників. Дослідники шукають нові інгредієнти, з яких можна зробити продукцію високої якості.
Компанії Modern Seafood та Cascadia Seaweed з Канади заявили про початок співпраці у створенні штучного м'яса. Вони хочуть створити та запатентувати рецепт створення м'яса на основі цукрової ламінарії.
Цікаво 200 років соняшника в Україні: від посівів на 5 тисяч гектарів – до світового лідерства
Дослідники вже почали роботу та розробили перші страви. Їхня перевага – водорості не потребують для вирощування прісної води, добрив чи пестицидів, тому їхня продукція матиме позитивний вплив на клімат.
"Пляжний бургер", "Крабовий пиріг", "Рибний пиріг" та "Тістечка з ковбасками чорізо" на основі цукрової ламінарії вийдуть на ринок вже найближчим часом.
Повідомляється, що ці продукти не містять сої, глютену, горіхів та ГМО.
Українські покупці й надалі спостерігатимуть зростання ціни м'яса. Більше про це читайте у матеріалі Агро 24 "Свинина знову подорожчала: чого чекати далі".