ООН на 74-й сесії Генеральної Асамблеї проголосила 2021-й роком овочів та фруктів. Генеральний директор Продовольчої і сільськогосподарської організації (ФАО) ООН Цюй Дун’юй закликав нарощувати стале виробництво продуктів, що становлять основу здорового способу життя, за допомогою інновацій і передових технологій, повідомляє сайт організації.
До теми Виробництво яблук: на скільки знизиться світовий показник цього року
Він також закликав країни розглядати Міжнародний рік овочів та фруктів як можливість вдосконалити інфраструктуру і методи ведення сільського господарства та знайти способи підтримати дрібних сільгоспвиробників. На його думку, такий товар має стати для фермерів надійним джерелом доходів.
Овочі та фрукти – цінне джерело клітковини, вітамінів і мінералів, корисних фітохімічних речовин. ФАО і Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендують кожному дорослому щодня з’їдати їх не менш як 400 грамів. Це сприятиме профілактиці хронічних недуг, зокрема раку, діабету, хвороб серця, ожиріння, і дасть змогу не допустити дефіциту мікроелементів.
Також ФАО повідомляє, що 50% вітамінної продукції, виробленої в країнах, що розвиваються, втрачається в різних ланках ланцюжка від збору врожаю до споживання.