В Азовському морі з кожним роком стає все менше риби, а бичок став вже справжнім делікатесом.
Цікаво Борщовий набір: як буде змінюватися вартість
Окрім бичка, скорочується кількість судака, ляща, тарані та інших видів риби. Основними причинами є глобальне потепління, що провокує підвищення рівня солоності та обміління прісноводних артерій Азовського моря, а також ряд людських факторів, як от незаконний промисловий вилов морських жителів, бракон’єрство, забруднення акваторії моря промисловими підприємствами, витік нафтопродуктів з плавзасобів тощо.
Для збереження риби в Азовському морі варто посилити контроль та покарання за браконьєрство, забруднення та незаконний промисловий вилов. Також варто підтримати розвиток штучного розведення риби, щоб її кількість поступово поверталася на попередній рівень.