Про це розповів засновник фермерського господарства "Koval" Ярослав Коваленко.
Паростки пшениці у нашій теплиці виростають упродовж 12-14 днів до 15 сантиметрів. Потім ми їх зрізаємо і робимо дуже корисний сік, – розкриває секрет Коваленко.
Знай наших! Українська компанія виробляє "здорові" бобові макарони
Такий сік можна зберігати в холодильнику до 10 днів, а якщо заморозити – до пів року. Розморожений вітграс треба спожити упродовж дня.
Сік має багато корисних властивостей: підвищує імунітет, постачає в кров додатковий кисень та очищає її від холестеринових і атеросклеротичних бляшок, нормалізує кров’яний тиск, живить шкіру, сприяє покращенню розумової та фізичної активності, нормалізує зір.
Фермер додає, що з такого соку можна готувати і вітамінний коктейль, додавши до вітграсу яблуко.
Загалом у теплиці вирощують мікрозелень гороху, редиски, руколи, соняшника, гірничі, крес-салату, люцерни, капусти, щавлю, базиліку та пшениці.
Корисна мікрозелень
Мікрозелень – це мініатюрна зелень, яка не потребує навіть ґрунту. Про її особливості читайте в матеріалі Агро24 "Що потрібно знати про мікрозелень: користь та як правильно вирощувати".