Цукор і борошно в Україні незабаром подорожчають, – експерт
На українському ринку продуктів уже найближчим часом очікується різке зростання цін – у першу чергу, на цукор і борошно.
Такий не дуже оптимістичний прогноз зробив голова Союзу українського селянства Іван Томич, повідомляє Newformat. Подорожчання зумовлене кількома причинами.
Зверніть увагу! Експорт українського борошна: на скільки обвалився показник
Ріст ціни на цукор пов’язаний, зокрема, з низькими об'ємами виробництва цього продукту в останні роки. Україна в середньому виробляла трохи більше 1 мільйона тон цукру в рік при споживанні в межах 1,5 мільйона тонн.
Крім того, є проблеми з імпортом цукру.
Йде зростання його ціни в Європі й Америці. Тому у нас немає можливості імпорту. Негативні фактори будуть складатися разом, тож подорожчання буде. Цукор йтиме першим номером до нового врожаю, – пояснив експерт.
Борошно також зростає в ціні
Томич додав, що здорожчання також торкнеться продуктів з пшениці. Бо вартість зерна, з якого виготовляється борошно для хлібобулочних виробів і макаронів, від початку жнив зросла вдвічі. І тенденція здорожчання борошна триватиме й надалі.