В Україні виявили небезпечну заморожену випічку, яка може нанести здоров'ю споживачів великої шкоди. Продукцію виявили у Київській та Запорізькій областях.

Цікаво Інформатори та помічники: 5 корисних ресурсів для аграріїв

Йдеться про товари компанії SC La Lorrain SRL, Campia-Turzii, які експортувалися з Румунії. Продавали продукцію у мережі супермаркетів "АТБ".

Відповідні органи вимагають вилучити продукцію впродовж двох робочих днів та надати письмове пояснення.

Повідомляється, що для приготування цієї продукції використовували ксантан, який перевіщує рівень етилену оксиду.

Що відомо про ксантан та етилен оксиду?

Ксантан – це харчова добавка, яку використовують для загуснення та стабілізації продукції. Вона дуже широко поширена у харчовій промисловості та не несе жодної небезпеки.

А ось етилен оксиду – небезпечна сполука, якою стерилізують продукцію для уникнення ризику зараження сальмонелою. При тривалому вживанні може викликати рак.