Український цукор – найдорожчий у світі: у чому причина

2 липня 2021, 11:50
Читать новость на русском

Джерело:

Сьогодні

Ціна на цукор в Україні знову стрімко зросли. Виробники кондитерських виробів скаржаться на те, що таких високих цін на продукт немає ніде у світі.

Попри вжиті заходи для зниження цін цукру, вартість продукту в Україні майже вдвічі вища, аніж у Європі. В результаті кондитерські вироби вже подорожчали на 15 – 20%. 

До речі Bosch + BASF: починає роботу спільне підприємство зі smart-землеробства

Така несприятлива цінова ситуація пов'язана з дефіцитом сировини. На думку президента асоціації “Укркондпром” Олександра Балдинюка, стабілізувати її могли б імпортні поставки.

Впродовж вже 11 місяців наша переробка отримує цукор за найвищою в світі ціною. Вартість цукру на Лондонській біржі впала до 432 доларів за тонну, в той час як в Україні ціна зросла до більш ніж 780 доларів за тонну, – зазначив він.

В минулому сезоні виробництво цукру в Україні склало менше 1,2 мільйона тонн при потребі у 1,5 мільйони тонн. З урахуванням імпорту, дефіцит становить 60 – 70 тисяч тонн.

Українські виробники молока закликають заборонити імпорт продукції з БІлорусі. Більше про це читайте у матеріалі Агро 24 "Україна може заборонити імпорт молока та молочної продукції з Білорусі".