Врожай увесь сезон: селекціонери створили унікальний гібрид сливи та абрикосу

24 листопада 2021, 09:30
Читать новость на русском

Джерело:

Агробізнес

Іспанська компанія Ibergen Frutales представила лінійку нових гібридів сливи та абрикосу IberPlum®. Робота над сортами тривала 11 років.

Сорти групи IberPlum® – серія міжвидових гібридів сливи та абрикосу, які плодоносять протягом всього сезону і мають плоди різного кольору в шкірці та м'якоті.

Ну і ну! Овоч-гігант: у Польщі виростили велетенську картоплину

Селекціонери ставили собі за мету запропонувати споживачеві приємні враження як від зовнішнього вигляду, так і від смаку гібридів, які мають чудову текстуру і високий вміст цукру. Нові плоди будуть представлені на ринок преміум-класу й вигідно вирізнятимуться в сегменті кісточкових фруктів.

Скільки сортів у лінійці IberPlum®?

На сайті компанії Ibergen Frutales представлено 9 комерційних гібридів з термінами дозрівання від середини червня до кінця вересня.

Показники різних сортів IberPlum® 

  • Діаметр плодів – від 55 до 65 міліметрів
  • Вміст цукру – 17 – 20 градусів Брікса
  • Жорсткість плодів – від 2,5 до 3,8 кілограма на квадратний сантиметр

Поки що компанія запатентувала чотири сорти, інші очікують чергу на реєстрацію. Програма ще маловідома навіть в Іспанії, тим не менше, там уже засадили IberPlum® на 20-ти гектарах. Також селекціонери уклали експериментальні угоди із садівниками Італії, Франції, Чилі та ПАР.