На багатьох фруктах та овочах у процесі вирощування, збирання та пакування накопичуються хімікати і небезпечні бактерії. Втім, мити продукти милом не варто – залишки засобу можуть проникнути всередину продукту і викликати розлад шлунково-кишкового тракту.

Цікаво Bosch + BASF: починає роботу спільне підприємство зі smart-землеробства

Як розповіли експерти, фрукти та овочі треба замочити на 2/3 у холодній воді. Потім треба додати харчову соду із розрахунку 1 чайна ложка на кожні 2 склянки води.

Після цього продукти треба покрутити у воді та залишити на 15 хвилин. Потім дістати, прополоскати та дати висохнути або протерти.

З щільних овочів та фруктів рекомендують зняти поверхню щіткою з м'якою щетиною.