Міністерство охорони здоров'я Японії дозволило продаж томату з відредагованої за геномом, повідомляє NHK.
До речі В Хмельницькому вирощуватимуть кольорову пшеницю: насіння розробили українці
Геном томату був змінений таким чином, щоб виробляти більше амінокислоти GABA, що сприяє зниженню артеріального тиску. Над зміною геному продукту працювали Університет Цукуби та біотехнологічна фірма.
Експерти з Міністерства охорони здоров'я Японії заявили, що помідор не містить генів, які б відрізнялися від генів природних сортів. Вони також зазначили, що редагування геному не збільшило кількість алергенів або токсичних речовин.
Нагадаємо, минулого року в Японії прийняли положення дозволяти продавати продукцію з ГМО, яка пройде перевірку Міністерства охорони здоров'я.