Відрощування коренів також чудовий спосіб уникнути зайвих харчових відходів. Є багато овочів, які ви можете відростити у себе вдома, ось 6 з них.

Цікаво Органічне землеробство: хто лідери в ЄС і яка ситуація в Україні

Зелена цибуля

  • Найшвидше і найпростіше виростити зелену цибулю.
  • Для цього покладіть корінь довжиною до 3 сантиметрів в миску чи банку, а потім залийте її водою так, щоб покрити до половини білу частину цибулі.
  • Змінюйте воду кожні 2 – 3 дні.
  • Вже за добу ви помітите, як вона відростає, а через тиждень у вас з’явиться зелень, яку ви зможете подрібнити до свіжого салату.


Зелена цибуля / Фото SIZZLFY

Салат ромен

Ви можете відростити салат ромен, а також інші салати. Помістіть його коріння в банку, наповнену принаймні 3 сантиметрами води, залиште на кілька днів, поки воно не почне рости, а потім перенесіть коріння в ґрунт.


Салат ромен / Фото SIZZLFY

Капуста

Так само ви можете відрощувати капусту. Просто збережіть пень капусти з корінням і помістіть його в 3 сантиметри води. Потім перенесіть проросле листя у ґрунт.


Капуста / Фото SIZZLFY

Цибуля-порей

  • Цибулю-порей можна відростити у такий самий спосіб, як зелену.
  • Помістіть білу частину кореня в банку з водою так, щоб приблизно до половини він був занурений в рідину.
  • Порею знадобиться трохи більше часу, щоб відрости. І не забувайте кожні 2 – 3 дні змінювати воду.


Цибуля-порей / Фото SIZZLFY

Бадилля моркви

Відріжте верхню частину моркви й помістіть її у воду. Пагони, які відростуть, можна використовувати в салатах, або як гарнір. Просто міняйте воду кожні кілька днів.


Морква / Фото SIZZLFY

Читайте також 40 тонн з гектара: в Україні створили унікальну цибулю, яка не потребує поливу

Селера

  • Селеру можна відрощувати так само як капусту та ромен.
  • Помістіть кореневе стебло у 3 сантиметри води.
  • Коли листя почне проростати, почекайте тиждень, щоб селера зміцніла, змінюючи воду кожні кілька днів.
  • Після цього пересадіть рослину в ґрунт.


Селера / Фото SIZZLFY