Безпека та якість: вчені представили новий метод заморожування овочів, фруктів та ягід

27 жовтня 2021, 11:05
Читать новость на русском

Джерело:

Freshfruitportal

Заморожування продуктів набирає все більшої популярності. Воно дозволяє транспортувати ягоди, овочі та фрукти на великі відстані та зберігати їх впродовж тривалого часу.

Науковці представили новий метод заморожування продуктів. Він отримав назву ізохорний.

До речі 45 біопрепаратів у портфоліо: як BASF переводить захист рослин у sustainable-формат

Він працює шляхом зберігання продуктів у герметичній жорсткій ємності (зазвичай з твердого пластику або металу), яка повністю заповнена рідиною, наприклад водою.

На відміну від звичного заморожування, ізохорний метод не перетворює їжу на лід. Відповідно, продукти набагато краще зберігають свої властивості. 

Також за допомогою цього методу можна зберігати помідори, черешню та картоплю, які дуже важко зберегти за допомогою звичайної заморозки. 

Вчені підрахували, що використання нового способу заморожування продуктів у всьому світі може скоротити споживання енергії на цілих 6,5 мільярда кіловат-годин щороку. Це зменшить викиди вуглецю, які еквівалентні приблизно мільйону автомобілів.

Через морози в Україні падає ціна овочів. Більше про це читайте у матеріалі Агро 24 "В Україну наближаються морози: фермери поспішають продати овочі, а ціни – падають".