Білок з пива та картоплі: вражаючий прорив науковців
Джерело:
NewfoodЗдорову їжу можна отримувати з сільськогосподарських відходів. Іспанські вчені створили виробництво, яке дозволяє отримувати білок з відходів та залишків.
Згідно підрахунків, вже до 2050 року виробництво продовольства має зрости орієнтовно на 60%. Для цього площа сільськогосподарських угідь має зрости на 593 мільйони гектарів – це вдвічі більше, аніж площа Індії.
Цікаво Bosch + BASF: починає роботу спільне підприємство зі smart-землеробства
Стартап MOA Foodtech, який базується в Іспанії, має на меті отримувати стійкий білок з сільськогосподарських та харчових відходів.
Дослідники стартапу створили метод, який дозволяє отримати здорову їжу з існуючих відходів.
Виробництво за допомогою штучного інтелекту дозволяє шляхом ферментації побічних та харчових відходів отримати високоцінний білок. У процесі використовують цукор, пшеницю, кукурудзу, пиво, картоплю, фрукти та те, що могло б піти на харч для тварин.
Працівники стартапу стверджують, що у порівнянні з яловичино, їх продукт потребує менше на 98% води, 99% — землі та створює на 85% менший вуглецевий слід.
В Україні почали робити "морозиво нового покоління". Більше про це читайте у матеріалі Агро 24 "Інноваційне морозиво: в Україні виготовляють унікальний смаколик дивовижної форми".