Грибне м'ясо: вчені презентували неймовірну розробку
Джерело:
NewfoodПошук альтернативних методів виробництва м'яса активно триває. Дослідники знаходять нові методи створення продукції.
М'ясо з грибів
Американський стартап Meati представив своє м'ясо. Дослідники створили продукт з ферментованого міцелію, який структурували як шматки м'яса.
Не пропустіть Гриби в Україні різко подорожчали
Як розповіли працівники стартапу, кінцевий продукт — це просто міцелій з приправами. Порція такого м'яса вагою 140 грамів містить 25 грамів білка та третину добової норми клітковини.
Окрім того, в "грибному м'ясі" менше натрію та насичених жирів, ніж конкурентних продуктах рослинного походження. Також виробництво сої потребує в рази більше землі, аніж вирощування грибів.
Вже незабаром Meati запустить продукт у США, а в разі успіху працюватиме над його поширенням і в інших країнах.