Компанія Future Meat Technologies, що базується в Єрусалимі, заявила, що знайшла спосіб виростити у лабораторних умовах курячу грудку.
До теми Смачна полуниця з високою врожайністю: у США вивели два нові сорти ягоди
Ціна такого продукту становитиме 6,70 євро за кілограм. Інноватори переконані, що їхній спосіб виготовлення курятини унікальний та матиме великі перспективи.
Розробники переконані, що виробництво продукуватиме на 80% менше викидів парникових газів у порівнянні зі звичайним отриманням м’яса, і використовуватиме на 99% менше землі. Окрім того, лабораторна курятина зекономить 96% води.
У компанії розповідають, що культури клітин розмножуються без застосування генної інженерії. Це стосується і поживних середовищ – весь процес відбувається без генетично модифікованих організмів.
За словами вчених, аналогічним способом можливо вирощувати м’ясо всіх інших сільськогосподарських тварин. Пілотна установка буде випробувана до кінця 2021 року.