Вершкове масло з усіх молочних продуктів найбільше підробляють. Причина проста – у порівнянні з іншими молочними продуктами у маслі найбільше жиру.

Цікаво Сильний гравець і зірка: про нові гібриди озимого ріпаку під систему Clearfield

Молочний жир – найдорожчий компонент, тому його в маслі замінюють іншими, наприклад, пальмовою і кокосовою олією, а також маргарином, гідрогенізованими та тваринними жирами.

Перевірку на якість з 29 виробників змогли пройти лише 9: "Волошкове поле", "Галичина", "Здорово", "Молокія", "Полтавський смак", "Попільнянське", "Радимо", "Чортків", "Харківське". Як показало дослідження, чим дешевший продукт – тим більша ймовірність купити фальсифікат.

За законодавством України додавати будь-які жири, крім молочного, в вершкове масло не можна. Якщо продукт випускається з іншими жирами, то це вже спред або маргарин.