Майже половина м'яса на українських прилавках – фальсифікат і неякісна продукція: як визначити

3 травня 2021, 15:49
Читать новость на русском

Джерело:

Новини України

Близько 40% м'яса в Україні не може похизуватися якістю. Але оцінити продукцію покупці можуть і самотужки.

За словами експертів, визначити якість м'яса доволі легко. Якщо продукцію заморожували, то після натиснення на шматок м'яса залишиться "ямка", тоді як свіже м'ясо одразу повернеться у початкове положення.

Цікаво У Польщі мороз понищив ягоди та фрукти: втрати не такі значні, як про них говорять

Також перед покупкою варто понюхати м'ясо. За словами експертів, запах м'яса поганої якості не зможе перебити жоден розчин.

Виглядати м'ясо повинне в міру "сухо", якщо з нього тече – отже, його заморожували.

Акційні пропозиції теж мають викликати пересторогу – дуже часто це продукція, в якої закінчується термін придатності. Таке м'ясо може зіпсутися на наступний день після покупки навіть в холодильнику.

Продукти в Україні продовжують дорожчати. Більше про це читайте у матеріалі Агро 24 "Продукти харчування знову дорожчають: у чому причина".