"На основі сорту Ніжинський місцевий на нашій станції створено ще декілька сортів, – розповіла науковий співробітник ДС "Маяк" Надія Птуха в коментарі Bilahata. – Це Ніжинський 23, Ніжинський дар, новий гібрид Сармат і Олімп. Останный майже не поступається Ніжинському місцевому, а по врожайності значно випереджає його. Олімп плодоносить 65 днів. Ці огірки майже не пошкоджуються хворобами, а за смаковими якостями отримали 5 балів, як Ніжинський".

Зверніть увагу! "Вертикальний город": в Україні з'явилися оригінальні ферми для вирощування зелені

Селекціонери стверджують, що Олімп особливо цінний сорт у засолюванні.

Цінність ніжинського огірка полягає у смакових якостях, особливо в засоленому вигляді. Якщо його правильно засолити (обов’язково в жорсткій чи напівжорсткій воді) овоч залишається твердим, хрустким, з тоненькою шкірочкою. Властивості сорту обумовлюються, в першу чергу, ґрунтами, а також рецептами, які промислові засолювачі свого часу тримали в секреті, кажуть фахівці ДС "Маяк".