Риба в Азовському морі під загрозою зникнення
Джерело:
AgronewsВ акваторії Азовського моря щороку фіксується зменшення кількості риби.
В Азовському морі з кожним роком стає все менше риби, а бичок став вже справжнім делікатесом.
Цікаво Борщовий набір: як буде змінюватися вартість
Окрім бичка, скорочується кількість судака, ляща, тарані та інших видів риби. Основними причинами є глобальне потепління, що провокує підвищення рівня солоності та обміління прісноводних артерій Азовського моря, а також ряд людських факторів, як от незаконний промисловий вилов морських жителів, бракон’єрство, забруднення акваторії моря промисловими підприємствами, витік нафтопродуктів з плавзасобів тощо.
Для збереження риби в Азовському морі варто посилити контроль та покарання за браконьєрство, забруднення та незаконний промисловий вилов. Також варто підтримати розвиток штучного розведення риби, щоб її кількість поступово поверталася на попередній рівень.
Ринок органіки показав хороший ріст. Більше про це читайте у матеріалі Агро 24 "Ринок органіки почав швидко зростати через пандемію COVID-19".