Сало для веганів: дослідники створили неймовірний продукт

30 жовтня 2021, 13:35
Читать новость на русском

Джерело:

SEEDS

Сьогодні на ринку альтернативних продуктів вже є багато замінників м'яса. Тепер дійшла черга до сала та бекону.

Створити рослинний замінник сала або бекону не вдавалося впродовж тривалого часу. Проблема полягала у тому, що багато таких продуктів на сковорідці просто плавилися та перетворювалися на звичайну рослинну олію. 

Цікаво 45 біопрепаратів у портфоліо: як BASF переводить захист рослин у sustainable-формат

Французький стартап 77 Foods знайшов рішення проблеми. Компанія вже представила веганські бекон та сало, які не втрачають структури при приготуванні, а за смаком та виглядом нічим не відрізняються від справжніх тваринних продуктів. 

Основним інгредієнтом нових продуктів є соєвий білок. Він надає їм відповідний смак, волокнисту текстуру та збалансовані харчові характеристики. 

Стартап стверджує, що його бекон та сало є єдиними продуктами на ринку, в яких м'ясна та жирова тканина поєднані таким чином, що не розділяються під час приготування. 

Зазначимо, що цього року 77 Foods переміг на конкурсі харчових інновацій та отримав 1 мільярд євро інвестицій від компанії Unilever.

Для найкращого урожаю цибулі варто особливу увагу приділити поливу. Більше про це читайте у матеріалі Агро 24 "Найкращий результат: як правильно поливати цибулю".