Свіже молоко – 60 днів: винайдено нову технологію

31 січня 2021, 22:05
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Австралійська компанія Naturo запатентувала новий процес збереження натурального молока свіжим протягом 60 днів. Нові продукти можуть з’явитися на прилавках уже в березні цього року.

Джерело: Куркуль

Naturo вже отримала грант у розмірі 1 мільйон доларів від Федерального уряду Австралії. Компанія планує використати гроші для завершення робіт на пілотному заводі у Квінсленді, де будуть вироблені перші партії молока. Ще одна частина коштів піде на будівництво великого заводу в Тасманії.

Зверніть увагу! Японські вчені винайшли робота-збирача фруктів

Цей продукт, без сумніву, сприятиме зростанню як внутрішнього ринку, так і міжнародних ринків свіжого молока. Адже є багато країн, які мають обмежений доступ до цього свіжого продукту, – заявила міністерка промисловості, науки і технологій Австралії Карен Ендрюс.

Галузевий регулювальний орган Dairy Food Safety Victoria схвалив технологію як здорову та безпечну.

Технологія Naturo не передбачає використання добавок або консервантів і зберігає первісну поживну цінність молока. Для збереження свіжості натурального молока відбувається у багатоступеневому процесі, не пов’язаному з теплом, як це робиться за пастеризації, – відзначив засновник Naturo Джефф Гастінгс.

Молоко Naturo зберігає високий вміст вітамінів В2 і В12, незамінних для дітей, і повністю зберігає ферменти (важливі для функціонування печінки й розвитку кісток), які знищуються при пастеризацією.

За словами Гастінгса, Naturo хоче надати молочним фермерам Австралії доступ до добре продуманої технології і, таким чином, до експортних ринків.

Тим часом… Американські селекціонери сподіваються вивести менш алергенні сорти зерна та арахісу. Детальніше про це читайте в матеріалі Агро24 "Вчені намагаються створити безглютенову пшеницю".