Цей сорт томату вирізняється насиченим фіолетовим кольором шкірки та червоною, майже багряною м’якоттю завдяки високій концентрації в ньому антиоксидантів.
Зверніть увагу! У турецьких помідорах виявили шкідника
Томат Yoom має вдало збалансований кисло-солодкий, пікантний смак "умамі" – так званий п’ятий смак, який підсилює інтенсивність та аромат їжі.
Які перші чотири смаки?
Наука визначає 4 основних смаки, які розрізняє людина:
- солодкий смак у глюкози
- солоний смак у кухонної солі
- гіркий смак у розчині хініну
- кислий смак у лайма
Географія Yoom
Цей сорт уже вирощується в різних країнах – Австралії, Бельгії, Данії, Франції, Греції та Іспанії. Транснаціональна компанія, яка є розробником цього сорту томатів, зазначає, що на зовнішній колір помідорчиків упливає географічна широта: вони чорніші в регіонах із більшою кількістю годин сонячного світла, а в решті будуть мати світло-фіолетові тони.