Українські цукровари впроваджують інновації

Директор НПЦ "Цукробурякового виробництва", старший викладач кафедри Харчових виробництв ІПДО НУХТ Олександр Коротинський розповів, що у квітні цього року підприємство переробило сироп, виготовивши цукор екстра якості.

Читайте також Аграрії закликали депутатів запровадити для них знижену ставку акцизу на пальне

За словами науковця, такий метод виробництва вже застосовується у європейських країнах на великих заводах, де обробляють значні обсяги сировини, що ускладнює її оперативне перероблення під час сезону.

Якщо виведення сиропу покаже свою економічну вигоду, то за одним заводом підуть й інші українські переробники,
– додав Коротинський.

Український мед за кордоном продають з європейським маркуванням

  • Українські виробники меду втратили значний обсяг продукції через нестабільність партій та змушені продавати мед в Європу за низькими цінами. Стан бджільництва в Україні складний, індустрія зазнає втрат, а виробничий потенціал продовжує зменшуватись.
  • Україна експортує більшість свого меду на ринки Євросоюзу, але змушена розглядати диверсифікацію експорту на ринки США, Японії та інших країн.
  • Український мед часто продають з європейським маркуванням за високими цінами через те, що наші постачальники ще не створили власних брендів та не отримують з цього додану вартість.