Україна знову експортуватиме до Японії м’ясо птиці та яйця
Джерело:
Урядовий порталЯпонія зняла заборону на експорт з України м’яса птиці та яєць. Обмеження вводилося у грудні 2020 року у зв’язку з поширенням в Україні патогенного грипу птиці.
Міністерство сільського господарства, лісництва та рибальства Японії зняло заборону на поставки м’яса птиці та яєць після переговорів із дипломатами МЗС України та спеціалістами Держпродспоживслужби.
Зверніть увагу! Нова заборона: які продукти з України потрапили у чорний список Росії
Представники України детально поінформували японську сторону про заходи з боротьби зі спалахами захворювання на грип птиці.
Ми не лише створюємо нові можливості експорту для українських компаній, але і відновлюємо доступ на іноземні ринки, які з тих чи інших причин закривалися. Такі рішення про закриття зазвичай ухвалюються швидко, а на те, щоб переконати партнерів відкрити ринок заново, потрібні тривалі зусилля. Я радий, що нам вдалося переконати японських партнерів у безпечності українських продуктів, і українські компанії віднині знову можуть експортувати свою продукцію, – заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.
Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька додала, що її відомство спільно з МЗС провели дуже велику роботу по зняттю обмежень та відновленню експорту української продукції птахівництва. "Раніше аналогічні обмеження були скасовані Йорданією, Сінгапуром, Киргизстаном та іншими країнами", – уточнила Магалецька.
Таким чином, Україна відновила статус країни, вільної від високопатогенного грипу птиці, відповідно до Кодексу здоров'я наземних тварин Міжнародного епізоотичного бюро.
Важливо! Експорт української органіки: продали менше – заробили більше