В Україні створили біоупаковку для продуктів харчування
Джерело:
УкрінформНауковці Сумського національного аграрного університету розробили технологію біоупаковки для продуктів. При її виготовленні використовують харчові відходи та біополімери.
Інновацію створили викладач Дмитро Бідюк та студентка 5-го курсу Тетяна Ярмош. Свій винахід вони назвали FoodWastePack.
Цікаво Сильний гравець і зірка: про нові гібриди озимого ріпаку під систему Clearfield
Нова упаковка на 50% складається з харчових відходів (подрібнені залишки овочів, фруктів, шкаралупи горіхів, яєць та інші), які використовуються як наповнювачі. Ще 50% – це зв’язуючі компоненти, а саме біополімери, які можна отримувати з кісток тварин і риби.
Така упаковка одноразова та навіть може бути їстівною. Також вона водорозчинна, тому в ній можна зберігати каву з цукром, для приготування якої потрібно лише залляти упаковку водою. Крім того, дослідники навіть провели експеримент з приготуванням супу, який завершився вдало.
Індійському фермеру вдалося створити новий сорт яблук. Більше про це читайте у матеріалі Агро 24 "В Індії створили новий сорт яблук: в чому його особливість".