В Україні зростає виробництво шампіньйонів

7 червня 2021, 09:25
Читать новость на русском

Джерело:

УКАб

Шампіньйони набирають на українському ринку все більшої популярності. В 2020 році виробництво грибів зросло на 20% до 19 тисяч тонн.

Шампіньйон – найбільш культивований гриб не лише в Україні, а й в світі. Гриби є звичним для українців продуктом, однак споживання лісових грибів поступово заміщується промислово вирощеними.

Цікаво Сильний гравець і зірка: про нові гібриди озимого ріпаку під систему Clearfield

Українці вирощують шамніньйони для внутрішнього ринку, частка експорту максимум складає до 8% загального виробництва. Основними покупцями українських шампіньйонів стали Молдова та Білорусь.

Також повідомляється, що минулого року експорт шампіньйонів впав до 0,2 тисяч тонн, що в 5 разів менше за показник попереднього року. 

 

Сезон черешень стартує із запізненням. Більше про це читайте у матеріалі Агро 24 "Збір урожаю черешні затримується: причини".