Як запевняють представники Всеукраїнської асоціації пекарів., наступного року хліб в Україні подорожчає, але його якість суттєво погіршиться. Потішити себе смачними та ароматними виробами з борошна буде важко.

До теми Україна стрімко збільшила експорт насіння до ЄС: що продаємо і скільки заробляємо

Зростання ціни буде обумовлено тим, що через підвищення вартості зерна у світі фермери почали продавати більше сировини за кордон. Внаслідок цього всередині країни залишилося дуже мало пшениці.

Місцевим виробникам хліба доведеться купувати імпортне зерно, а борошномели будуть використовувати зерно другого та третього сортів.

У підсумку ціна хліба зросте на 20 – 30%, а його якість помітно погіршиться.

Повідомляється, що в Україні має залишитися 3,5 мільйона тонн борошна другого та третього класу, з якого зробити смачну та якісну продукцію просто неможливо.