Замінник риби та м'яса з мікробів: унікальне відкриття вчених з Нідерландів

20 червня 2021, 13:45
Читать новость на русском

Джерело:

Newfood

Над замінниками м'яса працюють вчені з усього світу. Науковцям з The Protein Brewery вдалося представити перші зразки фермотеїну, який може стати вагомим проривом у цій галузі.

Новий білковий продукт дослідники отримали з маніоки, кукурудзи, картоплі, цукрового очерету та навіть буряка.

Цікаво Зрощуй та зростай: як отримати максимальну ефективність з гербіцидом Базагран

Fermotein – багатий на білки продукт. Його виготовляють методом бродіння на основі розроблених компанією грибів. Fermotein має високу поживну цінність, використовує лише 1% землі, 5% води та виділяє 3% викидів вуглецю у порівнянні з традиційною яловичиною.

Зараз експериментальний завод може виготовляти до 100 кілограм продукції в день. "Білкова пивоварня" виконує повний виробничий цикл, включаючи обробку сировини, ферментацію, отримання готового продукту та пакування.

На відміну від існуючих білкових інгредієнтів, фермотеїн є витратоефективним, легким у застосуванні завдяки нейтральному смаку, стійким, універсальним та безпечним. Він не містить мікотоксинів, антибіотиків, лістерії, сальмонели та кишкової палички.

Урожай черешні цього року буде невтішним. Більше про це читайте у матеріалі Агро 24 "Неймовірні втрати: урожай черешні в Україні буде невеликим".