Хліб з пекарень магазинів може бути шкідливим: пояснення пекаря
Джерело:
AgronewsНе всі пекарні великих торгівельних мереж дотримуються технології виробництва хліба, що може нести небезпеку для здоров'я покупців.
Пекар Ігор Лаврешин розповів, що у великих торгівельних мережах не завжди дотримуються технологій виробництва хліба. Через недбалість працівників покупці можуть придбати продукт, заражений пліснявою і токсинами.
Цікаво Браконьєри вивозять з України тисячі співочих птахів: об'єми контрабанди вражають
Небезпечною може бути не так сама цвіль, як мікотоксини, які містяться в такому хлібі – продукти життєдіяльності цих грибів. Зрізати цвіль і вживати хліб не можна. Якщо ви бачите хоч найменшу колонію цвілі, такий продукт підлягає утилізації”, – переконаний пекар.
Лаврешин наголошує, що у випадку присутності на хлібі слідів тварин чи комах потрібно писати скарги та в жодному разі не вживати цей продукт.
З настанням тепла в неякісному хлібі може з’явитись картопляна хвороба. Для тривалого зберігання хліб варто заморожувати, а для коротших термінів необхідно використовувати щільно закритий посуд: стандартну дерев’яну хлібницю або алюмінієву каструлю. Стандартний термін зберігання хліба – до 7 днів.