Ціна "лабораторного" м'яса зменшилася до 4 доларів
Джерело:
NewfoodСхоже на те, що незабаром виготовлене в лабораторії м'ясо буде доступне широкому колу покупців. Ізраїльська компанія Future Meat Technologies продовжує вдосконалювати технологію.
Ще у лютому компанія оголосила, що собівартість курячої грудки "з пробірки" становить близько 7 доларів, а вже зараз її ціна складає 4 долари.
Цікаво Молоко та м'ясо будуть дорожчати
Щоправда, наразі виробничі витрати вказуються не за кілограм, а за одиницю виробу вагою 110 грамів.
Втім, компанія переконана, що це вже великий прорив, і що вже в найближчому майбутньому їм вдасться встановити ціновий паритет із звичайною курятиною та вийти на широкий ринок.
Future Meat "вирощує" курятину у великих біореакторах, використовуючи суміш рослинних і тваринних інгредієнтів.
Велика кількість кави може зашкодити організму. Більше про це читайте у матеріалі Агро 24 "Кава як ворог: які проблеми може викликати зловживання улюбленим напоєм".