За даними Держстату України, за звітний період було вироблено 3 062 тонни копченої риби (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося, оселедців та форелі, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець). Це на 9,4 % більше, ніж за січень – вересень минулого року.

Зверніть увагу! Заборона на риболовлю в Україні: коли почалася і які правила

Зростання виробництва рибної продукції також спостерігалося за такими товарними позиціями:

  • риба в'ялена, сушена, солена чи несолена; риба солена, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 7 809 тонн (+3,2%)
  • готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) – 9 809 тонн (+13,9%)
  • риба сушена і в’ялена – 3 641 (+5,9%)
  • оселедці солоні – 2 590 (+3%)
  • ікра різних риб – 2 820 (+13,4%)

Важливо Штрафи за рибне браконьєрство в Україні збільшені в десятки разів

Також від початку року в Україні вироблено (дані у тоннах):

  • продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 8 535
  • продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 2 363
  • риба солона (крім оселедців) – 1 577
  • готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 194
  • продукти готові й консерви зі скумбрії, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 459