Українська "кондитерка" під загрозою: причини

12 жовтня 2021, 14:41
Читать новость на русском

Джерело:

agroreview

Цьогоріч українці зможуть без проблем поласувати імпортними кондитерськими виробами. А от виробництво вітчизняної продукції перебуває у кризовому періоді.

У першому півріччі 2021 року імпорт конитерських виробів виріс на цілих 300%. А от виробництво української продукції впало на 26%.

Цікаво Інформатори та помічники: 5 корисних ресурсів для аграріїв

Причиною такого явища є стрімке подорожчання цукру. В Україні його ціна наразі є найвищою в ЄС, що створює дуже великі переваги для імпортних товарів. 

Виробники кондитерської продукції підозрюють, що власники цукрових заводів "притримують" продукцію спеціально, очікуючи росту ціни. 

Подорожчання "кондитерки" вже відчули на собі споживачі – вартість товару вже зросла на 15 – 20%, і, згідно прогнозів, продовжить зростання. 

 

Виробники цукру заявляють про можливу кризу та просять в уряду про допомогу. Більше про це читайте у матеріалі Агро 24 "Цукровики просять в уряду дотації: про яку суму йдеться".