Вчені з Бостонського університету прогнозують, що незворотне потепління клімату може спровокувати зниження світової врожайності основних сільськогосподарських культур.
Цікаво Експерти BASF визначили найнебезпечніші хвороби соняшника
Згідно даних, до 2050 року урожайність впаде на 10%, а до кінця 21 століття варто очікувати падіння до 25%. Тому однією з основних цілей для запобігання глобальним втратам урожаю є своєрідна адаптація АПК всіх країн до мінливих умов навколишнього середовища.
Основною причиною такого негативного впливу на урожай є кліматичні зміни. Вони збільшать екстремальну спеку і зменшать кількість опадів в основних регіонах вирощування сільськогосподарських культур.
Автори дослідження аналізували всесвітню вразливість чотирьох культур: кукурудзи, рису, сої і пшениці, на які припадає 75% глобального споживання, до майбутніх змін температури і режиму опадів, викликаних зміною клімату.