Причина – ринок м’яса в країні не сформований, тому немає нормальної ціни, вважає керівник сільськогосподарського ТОВ "Надія" Ігор Романов.

Зверніть увагу! Ринок птиці в Україні дивує: виробництво зростає – ціни не падають

Наше підприємство експортує свіже м’ясо, адже так вигідніше – ціни дещо більші, – каже фермер. – Якщо працювати з м'ясними комбінатами – ми ледве в нуль вийдемо, а то й у мінус заженемо себе. У цьому році ми відчули це, як ніколи, оскільки вартість зернових значно зросла.

Правильний підхід до вирощування та експорту м’ясних порід корів, продовжує Романов, може стати досить прибутковим бізнесом.

Практично всю продукцію експортуємо живою вагою в арабські країни. В Україні цей напрямок не так розвинений, як у країнах Європи, США чи Австралії. Але ми до цього прийдемо, – резюмує аграрій.

Це цікаво! Червоне м’ясо не шкідливе для здоров’я, – висновок експертів WFO